26-11-07

Persmededeling Euro-Rus : De Morgen gaat zwaar uit de bocht - en dit niet voor de eerste keer …

Gisteren (op vrijdag 1 december 2006) werd in de krant De Morgen het congres georganiseerd door Euro-Rus bestempeld als een “neonazicongres”. Ook de titel van het artikel - “ex-leider KKK in België” - misleidt de lezer opzettelijk. Eén van de gastsprekers, David Duke, was ooit eens verbonden aan de KKK … maar dit 30 jaar geleden ! David Duke heeft er toen zijn conclusies getrokken en heeft sindsdien geen enkele binding met de KKK. Hijzelf neemt krachtig afstand van deze organisatie. Het is eveneens niet de eerste keer dat de linkerzijde en hun respectievelijke pers andersdenkenden onmiddellijk bestempelen als “neonazi”. Het is zielig vast te stellen dat deze pers geen betere en correcte omschrijving kan geven van paden die mensen volgen waar zijzelf het niet eens mee zijn. Het is niet de eerste keer dat De Morgen zich begeeft op het pad van de leugen en de laster. Wij zullen van de Morgen dan ook een gepast recht op antwoord eisen. De Belgische wet - waar Euro-Rus zich onverwijld aan houdt - geeft ons dit recht en zal worden toegepast.

Euro-Rus neemt met klem afstand van de psychiatrische gevallen die men in de politieke wereld nogal eens kan tegen het lijf lopen, zowel links als rechts, zowel in de politiek als in de pers. Euro-Rus heeft niets te maken met nazisme, neo-nazisme en negationisme. Euro-Rus heeft niets te maken met de KKK.

Euro-Rus is een geopolitieke conservatieve organisatie die wel stelt dat elk mens ter wereld recht heeft op een thuisland en geluk alsook dat elk mens ter wereld een bijdrage kan leveren aan onze evolutie. Maar Euro-Rus stelt zich wel vragen bij de gevolgen van de ons opgedrongen overdadige massa-immigratie die ons continent heden ten dage ondergaat. Dit is iets heel anders dan het “neo-nazime” van roddelkrant De Morgen. Euro-Rus kijkt naar de toekomst, denkt na over wat ons te wachten staat - globalisatie, milieuvervuiling, energieproblemen, e.a. - en tracht positieve oplossingen aan te bieden. Heren van De Morgen - en andere media die DM achterna hollen : mogen we nog een analyse maken van de huidige Europese situatie ? Gunt u ons dit recht ?

Wat de denkweg van Euro-Rus ook moge zijn, de uitbater van de zaak neemt met klem afstand van elke ideologie die ooit in zijn zaak werd en wordt tentoongespreid. De uitbater heeft niets te maken met Euro-Rus noch met het gedachtegoed. De uitbater is enkel de verhuurder van de zaal. Punt.

Euro-Rus heeft contact opgenomen met de overheidsdiensten. In samenwerking met de politiediensten en het gemeeentebestuur van Lebbeke zal de openbare orde worden gehandhaafd.

Kris Roman

Woordvoerder Euro-Rus

20:14 Gepost door Gepost door Kris Roman in 2 december 2006 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.