26-11-07

Geslaagde Euro-Rus gespreksavond te Hamme

Van links naar rechts : Yevgueni Belan (DPNI), Kris Roman (Euro-Rus) en Robert Steuckers (Europese Synergieën)

In het lokaal van Jongeren Aktief te Hamme vond er gisteren een gespreksavond plaats, georganiseerd door Euro-Rus. De opkomst oversteeg alle verwachtingen. We kunnen spreken van een “vol huis” !

Euro-Rus bedankt de uitbaters van het lokaal Jongeren Aktief vzw hartelijk voor de gastvrijheid.

Woordvoerder en stichter van Euro-Rus, Kris Roman, leidde de gespreksavond in. Hij vertelde aan een aandachtig luisterend publiek waarom we voor Rusland als bondgenoot moeten kiezen om de finale uitdagingen, waarmee Europa te kampen krijgt, het hoofd te kunnnen bieden. Hij legde ook uit waarom de as Washington-Brussel-Tel Aviv schadelijk is voor de belangen en het welzijn van de Europese volkeren.

Nadien kwam de Russische spreker, Yevgueni Belan, aan het woord. Hij voerde het woord namens de DPNI, “Beweging tegen Illegale Immigratie”, de grootste nationalistische beweging in Rusland en ook gedeeltelijk namens zichzelf. Hij maakte ons duidelijk waarom Rusland de bondgenoot van Europa is. In Rusland is het leven voor nationalisten nog steeds veel makkelijker dan bijvoorbeeld het leven voor Vlaams-nationalisten in Vlaanderen. Russische nationalisten kunnen zich veel meer uiten dan de nationalisten in West-Europa. In Rusland vindt men heel wat nationalistische literatuur vrijelijk te koop die in West-Europa voor zware gevangenisstraffen zouden zorgen.

Ten laatste kwam de historicus Robert Steuckers aan het woord. Robert Steuckers is een ware wandelende historische encyclopedie en drijvende kracht achter Europese SynergieënOp schitterende wijze vertelde hij ons over de plaats van Rusland in de Europese Rijksgedachte. Hij sprak over de verschillende historische allianties tussen Westeuropese landen en Rusland. Grappig was toen hij ons over de Kozakken vertelde die twee eeuwen geleden Brussel van de Franse bezetter bevrijdden en hun tenten opsloegen in het centrum van Brussel waar nu … het Madouplein is gelegen.

De voordrachten zullen op deze webstek verschijnen.

Het talrijk opgekomen publiek kreeg nadien ruim de kans om vragen te stellen en/of opmerkingen te maken. Euro-Rus is een organisatie waar het publiek veel spreekruimte krijgt.

Woordvoerder van Euro-Rus Kris Roman zal op 20 en 21 juli 2007 te gast zijn op een nationalistisch congres te Moskou, georganiseerd door Ateney-Atheneum, en aldaar (in het Russisch) een voordracht geven.

20:55 Gepost door Gepost door Kris Roman in 14 april 2007 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.